vrijdag 12 november 2010

Amerika

Amerika
Deze plekken heb ik allemaal bezocht :
- Curaçao
- Florida/Miami
- New York
 -Mexico
- Brazilië
 
Hier geef ik wat informatie over de plekken die ik in Amerika heb bezocht.

 Curaçao                                                                                                                                         ( Nederlandse Antillen. ABC eilanden. Caribische zee) De gemiddelde temperatuur in december is  29°C


Florida/Miami
Miami is een stad in zuidoostelijk Florida in Miami-Dade County aan de Miami-rivier, tussen de Florida Everglades en de Atlantische Oceaan. Van de bevolking van Miami is 50% Hispanic of Latino. Zij komen vooral uit de landen Cuba en Mexico.

NewYork                                                                                                                                     Manhattan : 1 van de5 stadsdelen in New York. Ligt aan de rivier de Hudson. Centrum van zakenwereld. Nederland heeft New York gesticht. New York was eerst Nieuw Amsterdam, Engelsen hebben het toen overgenomen. New York City-State of Liberty in 1776 cadeau van Frankrijk. Ze wouden hun vriendschap bevestigen en gaven ze dit beeld aan New York. Het zo gehete Vrijheidsbeeld.
 Mexico                                                                                                                                      (Mexico : Acapulco vandalisme en drugsgebruik breid enorm uit. Acapulco stille oceaan .     Het weer is er goed. Veel faciliteiten. En heel blauw zeewater en witte stranden. Veel sloppenwijken. Hier kan je beter niet heen gaan want het is hier enorm gevaarlijk.
·Cancun eiland aan vaste land gebracht.
·Chitzen Itza : maja cultuur. Chicxulubkrater 65miljoen jaar geleden meteoriet regen.
·Teotihuacon de Azteken. Oude stad 500 na christus. De stad is ter grote van Groningen Brazilië                                                                                                                                         (Brazilië : Rio de Janeiro. Suikerbrood. Het beeld waakt over de mensen. Rio:copacabana. Rio de janeiro : carnaval.  Achter het beeld kan je beter niet komen want daar zijn veel sloppenwijken. En is dus heel gevaarlijk.  Amazone 1 na grootste rivier. Veel regenwouden. Per minuut worden er ongeveer 4 voetbalvelden groot gekapt. Er zwemmen piranha’s in de rivier. De piranha’s vallen mensen niet aan. De mensen mogen gewoon in de rivier zwemmen.

                                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten